BEP’in temel amacı nedir?
BEP; Özel eğitime gereksinim duyan bireylerin gelişimsel özellikleri, eğitim düzeyleri ve gereksinimleri dikkate alınarak belirli amaçlar doğrultusunda hazırlanan özel eğitim programı ve bireylere yönelik destekleyici eğitim hizmetlerini kapsar.
BEP neden gereklidir?
IEP NEDEN GEREKLİDİR? Engellilik türü ve derecesi ne olursa olsun herkes öğrenebilir. BEP kişiselleştirilmiş bir yol haritasıdır. IEP sayesinde bireyin desteğe ihtiyaç duyduğu alanların nasıl ve ne kadar süreyle desteklenmesi gerektiği planlanır.
BEP biriminin görevleri nelerdir?
MADDE 48 – (1) BEP Geliştirme Biriminin görevleri şunlardır: a) BEP’in hazırlanması, uygulanması, izlenmesi ve değerlendirilmesine ilişkin çalışmaların koordinasyonunu sağlamak. b) Öğrencinin tüm gelişim alanlarındaki özelliklerine ve eğitim ihtiyaçlarına göre Bireyselleştirilmiş Eğitim Programında (BEP) değişiklik ve düzenlemeler yapmak.
BEP’in içeriğinde neler yer alır?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP) içeriğinde neler yer almaktadır? Uzun vadeli hedeflere ulaşmak için kısa vadeli hedeflere ihtiyaç vardır. Makale…
Kaynaştırma öğrencisi BEP planı kim hazırlar?
Okul, il/ilçe özel eğitim kurulunun öğrenciye ilişkin kararını aldığında en kısa sürede Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) geliştirme birimi kurularak öğrencinin Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlanır.
Özel eğitimde kaba değerlendirme nasıl yapılır?
Kaba Değerlendirme Formu Kaba değerlendirme tek fırsat yöntemini kullanır. Öğrenciye temel talimatlar verilir (el yıkama, 1’den 100’e kadar ritmik olarak sayma, vb.). Öğrencinin becerileri gerçekleştirip gerçekleştirmediği gözlemlenir ve bu, ölçüm aracına doğru/evet seçeneği için (+) ve yanlış/hayır seçeneği için (-) olarak kaydedilir.
Kaynaştırmanın amacı nedir?
Günümüzde eğitimde kapsayıcılığın sağlanması amacıyla uygulanan kaynaştırma yoluyla eğitim, engelli bireyin engellilik tanısı konulduktan sonraki gelişimini en üst düzeye çıkarmayı ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamayı amaçlamaktadır.
BEP uzun ve kısa dönemli amaç nedir?
UZUN VADELİ AMAÇ: Bunlar öğrencinin ortalama bir çalışma yılı içinde ulaşmasını istediğimiz hedeflerdir. KISA VADELİ AMAÇ: Bunlar öğrencinin bir ünite ve/veya 1-2 ay içinde ulaşmasını istediğimiz hedeflerdir. DERSİN AMACI: Bunlar öğrencinin 1-2 ders ve/veya 1-2 hafta içinde ulaşmasını istediğimiz hedeflerdir.
Öğrenci neden destek eğitime ihtiyaç duyar?
· Destekleyici eğitim sayesinde zayıf yönlerini kısa sürede geliştirebilirler. · Özgüven, takdir, cesaret, sorumluluk ve yararlılık duygusu gibi toplumsal değerler sistemi gelişir. Toplumsal entegrasyonları kolaylaşır. · Kapsayıcı ortamlarda olumsuz davranışlardan ziyade olumlu davranışlar gösterme sıklığı artar.
Her dersten BEP hazırlamak zorunlu mu?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlanması, 1997 yılında kabul edilen 573 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği yasal bir zorunluluktur.
BEP toplantısı neden yapılır?
Öğrencinin dersine katılan tüm öğretmenler, öğrencinin sınıfta neler yapabileceğini ve bir yıl içinde neleri başarmasının beklendiğini belirlemek için Eğitim Performansı formunu doldurur. Formun bir kopyası BEP dosyasında saklanır.
Destek eğitim odası planını kim hazırlar?
Okul yönetimi, özel eğitim sınıfında eğitim gören öğrenciler ile eğitim hizmeti veren öğretmenlerin özel eğitim sınıfında bulunacağı gün ve saatleri planlar.
BEP nedir özet?
(1) Bireyselleştirilmiş eğitim programı, özel eğitime ihtiyaç duyan kişilerin gelişimsel özelliklerine, eğitim başarılarına ve ihtiyaçlarına özel olarak uyarlanmış ve bu kişilere yönelik destekleyici eğitim hizmetlerini içeren özel bir eğitim programıdır.
BEP planı hazırlama kimin görevi?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı için hangi derslerin oluşturulması gerektiğine karar verildikten sonra, bu, IEP toplantısında IEP Birimi tarafından kararlaştırılmalıdır. *BEP planı, öğrencinin ihtiyaç duyduğu derslerden oluşturulur. *IEP Ekip Lideri ve Sınıf/Sınıf Danışmanı, IEP dosyasının tutulmasından sorumludur.
BEP dosyasını kim tutar?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) Dosyası Örneği ✓ Her öğrenci için kapsayıcılık raporu içeren bir Destek Eğitimi (BEP) planı oluşturulup oluşturulmadığına bakılmaksızın, kapsayıcılık raporu olan öğrenci için bir BEP dosyası oluşturulmalıdır. ✓ BEP Ekip Lideri ve Sınıf/Sınıf Danışmanı BEP dosyasının tutulmasından sorumludur.
Bireyselleştirilmiş eğitim programının yararları nelerdir?
Bireysel eğitim programının avantajları şunlardır: Öğrencinin ihtiyaçlarının kapsamlı bir şekilde belirlenmesine olanak tanır. Bireyin öğrenme hızına göre hazırlanır. Ebeveynler arasındaki iletişimin kolayca gözlemlenmesine olanak tanır. Daha fazla makale…
Bireyselleştirilmiş geçiş hizmetleri planı nedir?
Bireysel eğitim programları ve geçiş planları. Program: Bu, tedbirleri ve alt adımlarını kimin ve nasıl gerçekleştireceğini belirten ayrıntılı bir plandır. Eğitim programı: Ulusal eğitim politikasıyla çelişmeyen bireyler için düzenlenen tüm faaliyetleri ve yönergeleri içerir.
BEP projesi nedir?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı (BEP) nedir? BEP, özel eğitim hizmetlerine ihtiyaç duyan bireyler için geliştirilir ve aile tarafından onaylanır. Bireyin, ailenin ve öğretmenin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış özel bir eğitim programıdır ve hedeflenen amaçlar için destekleyici eğitim hizmetleri içerir.
Böp nedir?
Öğrencinin istenilen hedeflere ulaşması için ne yapması gerektiğini açık ve net bir şekilde belirten bir plandır. BOEP günlük, haftalık veya aylık olarak geliştirilebilir.